Beşiktaş, Valerien Ismael sonrası Şenol Güneş'e imza töreni düzenlendi

28.10.2022 - 10:56 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 15:45

Beşiktaş'ın Valerien Ismael'in yerine getirdiği tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş'in Nevzat Demir Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi. İşte detaylar

Beşiktaş, Valerien Ismael sonrası Şenol Güneş'e imza töreni düzenlendi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’de 11. hafta sonunda zirve ile arasında sadece 4 puanlık fark bulunmasına rağmen takımın çizdiği istikrarsız görüntü sonrasında Valerien Ismael ile yolları ayırma kararı alan Beşiktaş yola Şenol Güneş ile devam etme kararı aldı.

Siyah beyazlılar, daha önce şampiyonluklar yaşadığı tecrübeli teknik adam Şenol Güneş için imza töreni düzenledi.

Dışarıdan takımı takip ettiğini belirten Güneş, yardımcılarını açıklayıp sportif direktör Ceyhun Kazancı ile devam edeceklerini ifade etti.

İşte Şenol Güneş'in ilk sözleri...

Ahmet Nur Çebi: "Hedefimiz şampiyonluk"

İmza töreninde ilk olarak söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi "Bugün kamuoyu huzurunda Beşiktaş taraftarının uzun bir süredir beklediği Şenol Güneş'in imza törenini yapıyoruz. Öncelikle Valerien Ismael'e emekleri için çok teşekkür ediyorum. Şenol hocamıza da hoşgeldin diyorum. Umarım birlikte daha nice güzel başarılara imza atarız. Hedefimiz şampiyonluk ve bu sene şampiyonluğu kovalayacağız. Sözü uzatmadan bizi şampiyonluğa kavuşturacak Şenol Güneş'e sözü bırakıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a Güneş doğuyor.. İşte yeni teknik kadro
Habere Git

Şenol Güneş: "Bu yaşananların sorumlusu ben değilim"

Daha sonra söz alan Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş "Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana bu şansı veren başta sayın başkan olmak üzere tüm Beşiktaş yönetimine teşekkür ediyorum. Gösterdiği sevgi için de taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sevgi de geçmişte güzel şeyler yaptığımızı gösteriyor. Şartların buraya gelmesini ne ben ne yönetim isterdi. Bu yaşananların sorumlusu ben değilim. Tüm futbol dünyasında bu yaşanıyor. İyi sonuçlar alınmazsa sonuç yol ayrımı oluyor. Ben de Valerien Ismael ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onların bıraktığı takımı daha iyi yerlere götüreceğiz." dedi.

"Radikal bir değişiklik yapmayacağım"

Takımdaki oyunculardan en iyi bir şekilde yararlanacağını dile getiren Güneş  "Yönetimle dün ilk kez detaylı konuştuk ve akşam saatlerinde başkan ile bir temasımız oldu. Bunları anlatmak zorundayım ama medyada gerçek olmayan bilgiler çıkabiliyor. Bu ileride Beşiktaş'a zarar verir. Bu bir tehdit değil, her soruya ve görüşe açığız. Sadece yanlış bilgiye açık değiliz. Benim de Beşiktaş'ın da başarıya ihtiyacı var ve birlikte onu yakalayacağız. Kısa sürede çok radikal bir değişiklik yapmayacağım. Ama elimizdeki oyunculardan en iyi bir şekilde yararlanacağım." dedi.

Şenol Güneş'ten Ceyhun Kazancı açıklaması

Teknik direktörlük görevine Şenol Güneş'in getirilmesiyle Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile yolların ayrılması gündeme geldi. Kazancı'yla çalışmak istemediği yönünde çıkan haberlere de net cevap veren Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Şunu da belirtmek istiyorum Ceyhun Kazancı ile yola devam edeceğim. Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak teknik ekibimde yer alacak. Geri kalan teknik ekipte çok bir değişiklik yapmayacağım. Ligdeki sıralamaya bakmadan oyunumuza çözümler üretmeye çalışacağım. Oyuncularımız da yeni bir başlangıç yapmasını umuyorum. Geçmişte yapılanları unutmayacağız ama oraya da takılı kalmayacağız. Önceliğimiz Dünya Kupası arasına kadar olan 3 maçı kazanmak. Ondan sonra daha detaylı bir planlama yapacağız. Burası büyük bir camia. Beşiktaş'ın bana ihtiyacı olduğunu hissettiğim için geldim."

"Katkı sağlamayan oyuncu ise kadro dışında kalır"

Kadro hakkında düşüncelerini de açıklayan Güneş "Sezon sonunda takımı camia nereye gitmesini istiyorsa oraya götüreceğiz. Beşiktaş ise her zaman şampiyonluğa gitmek ister ve hedefimiz şampiyonluk. Burada puan kayıplarını konuşarak zaman kaybedecek değiliz. Oyuncuların durumuna bakmadan konuşmakta doğru olmaz. Premier Lig takımı sözüne de katılmıyorum. Orası ayrı burası ayrı. Her ligin kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başakşehir ve Konyaspor'u da şampiyonluk yarışının içinde görüyorum. Çok çekişmeli bir lig olacak ama gerginlik olmamasını umuyorum. Şu an sıralamadaki yerimizin konuşulmasını ise doğru bulmuyorum. Oyunumuzu konuşmalıyız. Kadro hakkında da düşüncem şu. Var olan değerlerini gösterebiliyorlarsa sıkıntı yok. Ama gösteremiyorlarsa onu çözmeye çalışacağım. Katkı sağlamayan oyuncu ise kadro dışında kalır." dedi.

Şenol Güneş'ten 4. yıldız açıklaması

2016-2017 sezonunda şampiyonluğunu ilan ederek Beşiktaş'a 3. yıldızı takan Şenol Güneş, 4. yıldızla ilgili gelen soruya ise şu cevabı verdi:

"3. yıldızı ben takmadım, iki şampiyonlukla katkı sağladım. 4. yıldızı da umarım takarız. Bizden sonra Sergen Yalçın'da şampiyonluk getirdi Beşiktaş'a. Son 10 yılda en çok şampiyon olan takım biziz. Ama burada ben 3. yıldızı getirdim diyip durursam başarı gelmez. Benim de kulübün de başarıya ihtiyacı var ve başarı getireceğiz."

"Zorlukları var ama uyacağız"

Yabancı kuralı hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Güneş "Şu an da mevcut kural neyse ona uyacağız. İyidir kötüdür ayrı konu ama biz uyacağız. Zorlukları var ama uyacağız. Mazeret üretmek bizim işimiz değil. Ne olursa olsun oynayacağız. Bu konuda birçok projem vardı fakat isteğim ölçüde olmadı. Bu konuya şimdi girmek istemiyorum." dedi.

Çebi: "Hem Valerien Ismael hem ben hem de Ceyhun Kazancı hemfikir olduk"

"Valerien Ismael ile yolları ne zaman ayırmaya karar verdiniz? Şenol Güneş ismi de ne zaman kararlaştırıldı?" soruna muhattap olan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ise şu cevabı verdi:

"Ben çalışanlarımın her zaman yanında oldum. Hatayspor maçında Valerien Ismael'in enerjisinin bitmiş olması ve yaşadığı gönül kırıklığı sebebiyle ayrılma kararı verdik. Bu konuda hem Valerien Ismael hem ben hem de Ceyhun Kazancı hemfikir olduk. Bu noktaya bizi manipülasyon ve hakem hataları getirdi. Sosyal medyada yapılan manipülasyonlar sonucunda Beşiktaş teknik ekibinin enerjisi bitti. Bunu söylemekten asla çekinmiyorum. Ama geçmişe değil geleceğe bakmalıyız. Şenol Güneş'e çok güveniyorum. Şenol hocamla Valerien Ismael ile görüştükten sonra çarşamba günü ilk kez görüştüm.

"Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı şampiyon yapacağına inanıyorum"

Perşembe günü de son detayları görüşüp durumu nihaileştirdim. Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı şampiyon yapacağına inanıyorum. Ceyhun Kazancı da büyük bir emek verdi ve Valerien Ismael'i sadece o getirmedi. Biz yönetim olarak Valerien Ismael'e karar verdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Valerien Ismael'e de çok teşekkür ediyorum."

Ceyhun Kazancı: "Şenol Güneş önderliğinde eski güzel günlere geri döneceğiz"

Şenol Güneş ile çalışmak istemediği yönünde haberler çıkan Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ise şu ifadeleri kullandı:

"Hocama güveniyor ve başarılar diliyorum. Beşiktaş'ın tartışma konusu ben olamam. Burada bir rant dünyası var bunu siz de biliyorsunuz. Bunlar üzerine konuşmanın hiçbir şekilde anlamı yok. Hocamızla da dün konuştum ve verimli vakit geçirdim. Şenol Güneş önderliğinde eski güzel günlere geri döneceğiz. Güzel bir kadromuz var ama hakkı verilemedi, genel kanı bu. Hocamla birlikte bu güzel kadromuzu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Umarım şampiyon olacağız."

Güneş: "Ben bu takımın beyniyim ve orkestra şefiyim"

Öte yandan Beşiktaş'ın oyun konusundaki eksiklerine değinen Şenol Güneş "Bunu burada konuşmak doğru değil. Herkesin gördüğü eksiklikler vardır ama bunun konuşulacağı yer burası değil. Takım en çok gol atan takımlardan biri ama en çok da gol yiyen takımlardan biri. Ama burada belli oyunculara sorumluluk yüklememek lazım. Burada tartışmayacağız ama takımın en iyi yönü fizik derken şimdi de fizik tartışması yapılıyor medyada. Ben bu takımın beyniyim ve orkestra şefiyim. Tüm organlarımızın en iyi şekilde çalışması için elimden geleni yapacağım. Onların başarısı da başarısızlığı da benim başarım veya başarısızlığım olacak. Oyuncular çok istekli ama kontrolsüz, bunu söyleyebilirim. Maçları izlerken duygusal olarak oynadıklarını aklı ikinci planda bıraktıklarını hissettim. Tabi sadece olumsuz değil çünkü yapılan olumlu işler de var. Bu arada sayın başkan ile bundan önce asla göreve gelmek için konuşmadık, bunu da belirteyim." dedi.

"Takım benim oyun kurguma uygun"

"Şenol Güneş'in hayalindeki Beşiktaş için bu kadro yeterli mi?" soruna cevap veren tecrübeli teknik adam "Oyun kurgusu konusunda belki Valerien Ismael'in oyun anlayışı ezbere dönmüş olabilir. Takım ezberden oynadı ve o yüzden sıkıntı yaşadı. Takım benim oyun kurguma uygun. Benim tanıdığım Dele Alli, Tottenham'ın en iyi 3 oyuncusuydan biriydi. Burada o performansının %50'sini verse yeter. Eğer olmuyorsa ya bizim ya onun eksiğidir. Biz onu kendine getirmeye çalışacağız. İnşallah yeni yıldızlar takarız ama güneş gelince yıldızlar pek görünmez. Ama bizim asıl güneşimiz yarın doğacak. Yarın cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız." dedi.

Ceyhun Kazancı: "Ben asla böyle bir cümle kullanmadım"

Daha önce Şenol Güneş ile "çalışmam" gibi bir ifadesinin olup olmadığı yönünde gelen soruya cevap veren Sportif Direktör Ceyhun Kazancı "Bu masada Şenol Güneş ile birlikte oturmam en büyük cevap. Ben hocamızla dün tanıştım. Ben asla böyle bir cümle kullanmadım. Bir daha söylüyorum, Şenol Güneş ile şampiyonluğa ulaşacağız." dedi.

Güneş: "Başkan görüşmek istedi, geldim ve görüştüm"

Ahmet Nur Çebi'den teknik direktörlük için ilk telefon geldiğindeki hislerini de dile getiren Güneş "Başkan görüşmek istedi, geldim ve görüştüm. Çalışma konusunda milli takımdan ayrılınca kararsızdım. Sonra da tembelliğe alıştım diyebilirim. Ama burası benim için en iyi yer oldu. Samimiyetimiz iş ahlakımıza zarar vermeyecek hatta bize güç katacak. Kadroyla ilgili Muleka'yı geçen sene izlediğimde çok beğendim. Weghorst ve Cenk de öyle. Ama yabancı sayısının fazlalığı takımı biraz sıkıntıya sokmuş gibi gözüküyor. Ama bunu düzelteceğiz. Diğer oyuncularımız düştüğünde diğer oyuncuları da oynatacağız. Mesela Mario Gomez döneminde önce Cenk'i oynattım. Daha sonra Mario Gomez'i daha çok 11'de başlattım. Ama ikisini de adaletli bir şekilde oynattım. Biri Almanya Milli Takımı'na biri Türk Milli Takımı'na gitti sezon sonunda."

"Konuşacağım, göstereceğim ve yapacağım"

Oyunculardaki özgüven kaybına da değinen Güneş "Şu an da yapacağım şey sadece konuşmak olmayacak. Konuşacağım, göstereceğim ve yapacağım. Neden bu durumda olduğumuzu konuşacağız. Doğrunun ne olduğunu göstereceğiz ve oyuncu da onu yapmaya çalışacak. Her oyuncu hayatının her döneminde bir şeyler öğrenir. Onların da bizim de başarıya ihtiyacımız var. Umarım birlikte güzel işler yapacağız." dedi.

"İyi 1 tane yabancı alabiliriz"

"Beşiktaş'ın eksik olduğu bir mevki var mı?" sorusunu da cevaplayan Güneş "Ben de onu arayacağım şimdi, yapacağımız şey bu. Oyuncuların durumunu görmek lazım. Sakat mı değil mi morali mi bozuk onu bilmek lazım. Mesela ben Dele Alli'yi beğeniyorum ama gerçeği de söylemek zorundayım. Ben oyunculara güveniyorum ve hepsinin performansını maksimuma çıkarmaya çalışacağım. Benim yabancı konusundaki görüşüm 8+3 değil onu da söyleyeyim. Burada 11 yabancıyla sahaya çıksak yedekte de yabancı kalacak. Yabancı oyuncu da oynamak istiyor. Türkler de var. Büyük bir sıkıntı yaratıyor. Ama bu konuya şimdilik girmiyorum. Ama yabancı oyunculardan katkı sağlamayan varsa 2-3 tanesiyle yolları ayırıp iyi 1 tane yabancı alabiliriz." dedi.

"Güçlü takım herkesi her yerde yener"

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki durumunun dezavantaj olup olmadığı yönünde gelen soruya ise Güneş "Takım güçlüyse bir sıkıntı olmaz. Belki de o görüntüyü vermemiz lazım. Önce oyun gücümüzü göstereceğiz. Sıralama önemli değil oyun önemli. Ben fikstürün bize dezavantaj getireceğini düşünmüyorum. Güçlü takım herkesi her yerde yener. Beşiktaş kendi oyununu herkese kabul ettirmeli. İnşallah bunu yapacağız." dedi.

"Beşiktaş bir aile ve ben de o ailenin parçasıyım"

Yeniden Beşiktaş teknik adamı olarak sahaya çıkma gibi hayalinin olup olmadığı yönünde gelen soruya da cevap veren Güneş "Buraya gelirken çok heyecanlıydım. Aynı heyecanı orada da yaşayacağım. Ama ilerleyen zamanlarda bu heyecan yatışacak ve işimize daha çok odaklanmaya başlayacağız. Yarın Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacağız. Pazar günü de Ümraniyespor'u yenip coşkuya devam etmek istiyoruz. Beşiktaş bir aile ve ben de o ailenin parçasıyım." dedi.

"Ceyhun benim yanımda olacak"

 "Ceyhun Bey ile nasıl bir çalışma ortamı olacak ve Ceyhun Bey'in görev tanımı değişecek mi?" sorusuna cevap veren Güneş "Ceyhun şu an bizim kulüpte çalışıyor. CV'si iyi konuşması da güzel. Ama konuşmadan daha çok işe odaklanmalıyız. Bunu da kendisini söyledim. Çalışmasında da bir sorun yok ve benim yapacağım her şeyde Ceyhun benim yanımda olacak. Çok tecrübe kazanacak ve kendi geleceği için de iyi olacak. Ne kadar iyi olursa olsun bu işte yeni. Ben de yeni şeyler öğreniyorum.

Bu konuda Ceyhun benim için bir şans. 15 aydır burada çalışıyor. Şu an da yapacağımız şey takımı ve çalışanları toparlamak. İnşallah geçen zaman içerisinde müthiş bir takım yaratacağız. Teknik ekibe de benim tanıdığım hocalar geldi. İleride de başka kişiler de girebilir. Ama bu kısa sürede en iyi tanıdığım hocalarda çalışmak istedim."

"Ben buraya kendimi adayacağım"

Oyunculara mental olarak ne öğretmeye çalışacağı yönünde ise Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Önce onlarla konuşmak lazım ama ben olumsuz bir şey görmüyorum. Onlar buradalar biz de buradayız. Onların iyiliğini istiyoruz ve başarılı olmaları için onlarla konuşacağız. Tamam kötü gidişat vardı ama bu dünyanın sonu değil. İşin doğasında olan bir şey. Önemli olan kısa sürede kötü gidişatı sonladırmak. Oynayacağımız oyunla aldığımız sonuç birleşince iyi bir takım olacağız ve başarı gelecek. Ben buraya kendimi adayacağım."

Ahmet Nur Çebi: "Menajer-yönetici ilişkisi bitmiştir"

Şenol Güneş ile birlikte Beşiktaş'ın geleceğine dair öngörülerini açıklayan başkan Ahmet Nur Çebi "Öncelikle geldiğiniz ve düşüncelerimizin Beşiktaş taraftarıyla buluşmasını sağladığınız için teşekkür ederiz. Biz yönetim olarak her zaman birbirimize desteğiz ve olmaya devam edeceğiz. 3 yıllık görev sürem boyunca Beşiktaş'ın başındayım, bunu söylemek istiyorum. Ben hiçbir zaman kendi paramı çok sevmedim. Ama söz konusu Beşiktaş olunca elim biraz sıkı oluyor. Çünkü tüm kulüpler ekonomik krizin içinde ve bunun sebebi de sistemsizlik. Ceyhun Bey'in de görevi belli. Bugüne kadar ne yapıyorsa yapmaya devam edecek. Gelişigüzel transferler yapılmamalı ve biz bunu sisteme oturtmaya çalışıyoruz. Ceyhun Bey'de değerli ağabeyim Şenol Güneş'te bu sistemin önemli bir parçası. Bu sistemden gidene kadar taviz vermeyeceğim. Menajer-yönetici ilişkisi bitmiştir." dedi.

"Özkaynakla ilgili bir taviz vermeyeceğiz"

Çebi "Özkaynakla ilgili bir taviz vermeyeceğiz. Ama özkaynak hocamızın dediği gibi altyapıdan oyuncu alıp A takımda oynatmak değildir. Süper Lig'de bir yarış var ve birinci olmak için yarışıyoruz. Özkaynak düzeni altyapıdan iyi oyuncuların A takımda oynamaya hazır hale gelmesini sağlar. Direkt olarak A takımda oynamasını değil." dedi.

"Kenetlenmek istiyoruz"

Sezon sonunu kupayla tamamlamak isteyen Çebi "Şu andan sonraki hedefim de Sergen Yalçın dönemindeki aldığımız 3 kupayı bu sene de almak. Sadece bu sene değil diğer senelerde de bunu yapmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda da oyuncular, yönetim, camia ve taraftarlar olarak kenetlenmek istiyoruz. Taraftarlarımızdan da bunu rica ediyoruz. Toplantıyı bitirmeden önce de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler