Fatih Terim Başkanlık Peşinde Mi? Ofis Gerçekleri

08.02.2022 - 11:28 | Son Güncellenme: 08.02.2022 - 12:50

Galatasaray'da eski teknik direktör Fatih Terim'in Vadi İstanbul'da bir ofis tutarak başkanlık için harekete geçtiği iddia edilmişti. Terim başkanlık peşinde mi? İşte ofis gerçekleri...

Fatih Terim Başkanlık Peşinde Mi? Ofis Gerçekleri

Burhan Can TERZİ / Terzinin Atölyesi 

Terim'in yönetim listesi! 

Galatasaray efsanesi Fatih Terim'in son günlerde başkanlığa aday olacağı yönünde söylentiler artmış durumda. Terim'in divan kurulu üyesi olarak ve Galatasaray kariyerini göz önüne aldığımızda aday olmaya da başkan olmaya da liyakati var. Buraya kadar her şey normal. Ancak Terim'in şimdiden seçim ofisi tuttuğu liste oluşturduğuna yönelik haberler teoride de pratikte de gerçekçi durmuyor.

"Ben oy attığım başkanla çalışmam"

Galatasaray'da aktif görevdeyken oy kullanmaya gitmenin doğru olmadığını savunan ve "Ben oy attığım başkanla çalışmam" söyleminde bulunacak kadar Galatasaray etiğine bağlı duruş sergileyen bir Galatasaraylı, seçim gündemi olmadan seçim için ofis tutmaz. 

Terim için gece gündüz çalışır

Fatih Terim'in listesinde olduğu iddia edilen isimlere bakalım... 


  • Ahmet Yüce: Evet Fatih Terim ile 70'li yıllardan beri süren çok yakın dostlukları var. Terim'in olası adaylığında her zaman desteğini verir. Galatasaray camiasının en sevilen isimlerinden biri olarak Terim için gece gündüz çalışır. 


  • Ali Yüce: Babadan hatta büyük dayıdan Galatasaray kültürünü özümsemiş, daha önce Galatasaray'da yöneticilik yapmış, genç ve başarılı iş adamı. Camiada birçok kişi tarafından geleceğin başkanı olarak görülen Ali Yüce de Terim'e destek verir ve gücüne güç katar.

Fatih Terim yönetim listesine girmemesini istememişti

  • Listede olduğu iddia edilen diğer isimlere bakalım: Rezan Epözdemir ve Bahattin Demirbilek.


İki ismin de sosyal medyada karşılığı çok büyük. Rezan Bey'in ilk yöneticilik tecrübesini başarılı bulanlar da var eleştirenler de var. Fatih Terim yönetim listesine girmemesini istememişti. O noktada da aralarına biraz soğukluk girmişti. Şimdiki durumu net bilmiyoruz ancak hazirun tarafıyla Ahmet Yüce'nin ilgilendiği bir seçim hazırlığında Rezan Epözdemir'in yönetim listesinde olacağını pek zannetmiyorum. 


Hülasa şu an hem adaylık konusunu hem de oluşturulan listeleri farazi buluyorum. 

Başkanı hiç yalnız bırakmayan başkan!

Eyüpspor başkanı Murat Özkaya hemen hemen her deplasmanda Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile birlikte. Alanya deplasmanında da ikili protokolde birlikte oturdu. Yönetimde olmamasına rağmen Elmas'ın zorlu süreçte en büyük destekçilerinden biri olarak duruyor. Bunu konuşmak için biraz erken belki ama Murat Bey'in ileride Galatasaray başkanlığına aday olabileceğini düşünüyorum. 

İlgini Çekebilir
Alpaslan Öztürk neden kadro dışı kaldı! Hoca odadan kovdu
Habere Git

İbra durumu

Camiada ibrasızlık durumunun konuşulduğu bir gerçek. Ancak genel kurul günü hazirunun karşısında değerlendirilecek kişileri sadece başkan Burak Elmas ve yöneticileri olarak görmeyin. Kurullarda da çok önemli isimler var. Alp Yalman, Şükrü Ergün gibi isimler de sonuçta Elmas ile seçime girdi. Dolayısıyla değerlendirme yapılırken bu isimlerden bağımsız da olmayacaktır. Ben Riva konusunda çok büyük hata yapılmadıkça ibrasızlık çıkacağını düşünmüyorum.

İlgini Çekebilir
G.Saray'da Domenec Torrent depremi! Yeni teknik adam planı ortaya çıktı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler