Gonzalo Higuain'den MLS itirafı

16.06.2021 - 16:30 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 16:41

Kariyerinde Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden Gonzalo Higuain, MLS'i başlarda küçümsediğini anlattı.

Gonzalo Higuain'den MLS itirafı

AJANSSPOR - HABER

Juventus'taki sözleşmesini geçen yaz karşılıklı olarak fesheden ve MLS takımlarından Inter Miami'ye transfer olan Gonzalo Higuain, ABD basınına yeni kulübü hakkında açıklamalarda bulundu.

Arjantinli yıldız, yaptığı açıklamada MLS takımlarının kalitesinden etkilendiğini belirtti. İlk olarak MLS Ligi'ni küçümsediğini ancak transferi sonrası takımın ve ligin kalitesini anladığını ifade etti.

 

"MLS'de sigarayla bile oynayabileceğimi düşünüyordum"

Higuain "Buraya transfer olduğumda ağzımda sigarayla bile oynayabileceğimi düşünüyordum ama öyle değil. Zor bir lig. İtalyan futboluna benziyor. İspanya ve İngiltere'de başarılı olmak daha kolay, İtalya'da ise ligi bilmiyorsanız acı çekersiniz."

"Buffon bana 'gitmelisin' dedi"

Higuain, Avrupa'dan ayrılıp ABD'ye transfer olma süreciyle alakalı ise şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'da futbol hariç huzur bulamadım. Gianluigi Buffon bana, 'Antrenmanlarda o isteği hissetmiyorsan, yüksek seviyede olma kararlığını artık kendinde bulamıyorsan gitmelisin' dedi."

Higuain, Chelsea'de geçirdiği kısa kiralık döneminin ardından 2019/2020 sezonu öncesi Juventus'a döndü. İtalyan ekibi arka arkaya dokuzuncu kez Serie A'yı kazanırken, tecrübeli golcü de 32 maçta sekiz gol ve dört asistlik bir katkı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler