Şenol Güneş ve Daniel Amartey açıklamalarda bulundu!

16.08.2023 - 18:08 | Son Güncellenme: 16.08.2023 - 18:46

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş ve futbolculardan Daniel Amartey, Neftçi Bakü PFK ile oynayacak rövanş maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş ve Daniel Amartey açıklamalarda bulundu!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile futbolculardan Daniel Amartey, UEFA Konferans Ligi'nde Neftçi Bakü PFK ile oynayacakları rövanş maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Güneş; Alex Oxlade-Chamberlain, Milot Rashica, Sergio Ramos, Umut Meraş, Deniz Türüç, Cenk Tosun, Salih Uçan ve Anderson Talisca gibi birçok oyuncu hakkında da açıklamalarda bulundu. İşte Güneş ve Amartey'in yapmış olduğu açıklamalar...

Daniel Amartey: "Zor olacak ama hazırız"

İlk olarak söze başlayan Daniel Amartey, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. İyi bir rakibe kaşrı oynayacağız. Zor olacak ama hazırız. Disiplinli olacağız, hocamızı dinleyeceğiz. Galip gelmeye çalışacağız.

"Gelmeden önce Çağlar'la konuştum"

Tek başıma idman yapmak zordu. Geldiğimden beri çok yardımcı olundu. Zaman geçtikçe iyiye gittiğimi düşünüyorum. Gelmeden önce Çağlar'la konuştum. İyi şeyler söyledi. Buraya gelmemin iyi bir karar olacağını söyledi. Ghezzal ile tabii ki konuştum. 

İlgini Çekebilir
Federasyon başkanına zimmet suçlaması
Habere Git

"Her mevkide oynayabilirim"

O da çok iyi şeyler söyledi. Her mevkide oynayabilirim. Bu noktada sadece hocamın benden isteyeceklerine hazır olmam gerekiyor. Takıma geldiğimde adaptasyon sürecim kısaldı. Çok fazla Afrikalı var. Bir aile gibiyiz. Aboubakar ve diğer takım arkadaşlarım geldiğimden bu yana çok destek oldu" dedi.

Şenol Güneş: "Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok"

Amartey'in ardından konuşan Teknik Direktör Şenol Güneş ise, "2023/24 sezonuna yeni başladık. Pazartesi günü oynadığımız Karagümrük maçından sonra 6 maçımız daha var milli maç haftasına kadar. 3 günde bir maç oynayacağız. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. Fiziksel değerler iyi görünüyor. 

"Kazanarak turu geçmek istiyoruz"

Neftçi maçına 3-1 avantajla başlayacağız. Eldeki oyuncuların form durumuna göre oyuna başlamak istiyoruz. Neftçi takımına izin verirsek iyi pas yapıyorlar, iyi oynuyorlar. Yarın onları oynatmadan, kazanarak turu geçmek istiyoruz. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a transferde rakip çıktı!
Habere Git

"Omar Colley'in omzunda bir sıkıntımız var"

Omar Colley'in omzunda bir sıkıntımız var. Onu değerlendireceğiz. Ghezzal'ın maalesef ailesi kaza geçirdi. Ama durumları iyi. O da evine gitti. Şanssız bir dönem geçirdi, geçmiş olsun diliyoruz. Umarım yarın kendi seyircimiz önünde keyifli bir maç olur.

Şenol Güneş'ten Rashica ve Alex Oxlade-Chamberlain açıklaması

Rashica ile ilgili geçen sene başarılı oldu. Karakterli, yetenekli bir oyuncu. Bize de uyum sağlayarak başarılı olmasını diliyoruz. Bize katılımını sağlamış olduk, yönetimi tebrik ediyorum. Alex Oxlade-Chamberlain antrenmana katıldı. Yabancılık çekmedi. Zaten yeteneği oldukça fazla. Sorun olacağını düşünmüyorum. Fiziksel olarak hazırlayıp takıma adapte etmek istiyoruz. Şu anda yabancı olarak bakarsak 5 tane transfer yapmış olduk" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan bir sponsorluk anlaşması daha!
Habere Git

"Talisca gelmek isterse o zaman değerlendiririz"

Anderson Talisca transferi hakkında Şenol Güneş: "Talisca ile ilgili istekler ile gerçekler arasındaki fark basitti. Gelinen noktada özleminin olduğuna karşın buraya gelmesi gerektiğini söyledim. Bunun bir resmi teklif olmadığını herkes bilir. Sadece bir sohbet. Zaten gerçekleşmesi mümkün olmayan bir transfer dememin sebebi o. Çünkü kulüp transfere sıcak bakmıyor görüntüsü vardı. Ama öyle bir görüntü olursa ve Talisca gelmek isterse o zaman değerlendiririz. 

"Arap ülkelerinin transfere dahil olması işleri zorlaştırıyor"

Alırız demek değil, ekonomik olması, oyuncunun istemesi, kulübün istemesi. Bu dönemde transfer hızlı şekilde değişiyor. Arap ülkelerinin transfere dahil olması transferi zorlaştırıyor. Başkan da biz de taraftar da Talisca'ya sıcak bakarız ama şartların uyumu da var mıdır, yok mudur? Ama bu zamana kadar hep olumsuzdu. Talisca'nın gelemeyeceği, kulübün bırakmayacağıydı. Şu an öyle bir şey olursa değerlendirilir.

"Bireysel olarak bakarsan stoperde eksiklik görüyoruz"

Şu an elimizde kadro var. Onunla oynuyoruz. Bazı yerlere fazla oyuncu almak da doğru değil. Teknik olarak, ekonomik olarak, idari olarak önemli. Şu andaki oyuncuların uyum sağladığını düşünüyorum. Biraz zaman alacaktır. Bazılarının takım çalışması azdı. Bireysel olarak bakarsan stoperde eksiklik görüyoruz. Transfer dönemi böyle Pazartesi günü oynadığımız bir oyuncu ile başka bir gün farklı takımda karşılaşabiliriz. Tranfer döneminin bu kadar uzun olmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Avrupa'da play-off aşkına sahaya çıkıyor!
Habere Git

"Bakhtiyor Zaynutdinov ile ilgili gelişmeyi bekliyoruz"

Açıklamalarına devam eden Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Bakhtiyor Zaynutdinov ile ilgili gelişmeyi bekliyoruz. Konuşuldu, anlaşıldı. Bugün de yarın da gelebilir. Bekliyoruz. Türk oyuncu alabiliriz. İhtiyaca göre hareket edeceğiz. Montero ve Hasic ile ilgili düşüncelerini kendilerine söyledim. İyi bir kulüp bulup oynamalarında yarar var. 14 yabancı alsanız bile birinin doğum tarihinin küçük olması gerekiyor. Transfer sadece almakla olmuyor, bazen de giden olabilir.

"Deniz Türüç beğendiğim bir oyuncu. Umut'u da bırakmayı düşünmüyorum"

Deniz Türüç beğendiğim bir oyuncu. Milli Takım'a Kayseri'deyken almıştım. Değişen bir şey yok. Her tarafta oynayabilen bir oyuncu. Transferle ilgili bir düşüncemiz yok. Sanırım Başakşehir'in bir talebi var. Ondan dolayı dillendi, bilmiyorum. Umut Meraş da da bizim için iyi bir oyuncu. Bırakmayı düşünmüyorum. Gitmesini istemiyorum.

"Lig başlarken, kampa giderken bitmeli transfer"

Başlangıçta oyuncu alınmadığı için geç kalındığını söyleyenler alındığında acele edildiğini söyleyebilir. Hep futbol dışı konuşuluyor. Transfer açık, net olmalı. Oyuncular da bu kurallara uymalı. Pazarlama tekniği içinde gelişiyor. Bu kadar ekonominin ön plana çıktığı futbolun ikinci plana atıldığı bir dönem futbola yakışmıyor. Transfer konuşulmalı ama çok konuşuluyor. Haziran, Temmuz, Ağustos 3 ay transfer ayı... Sonra devre arası transferi var. Benim fikrim uzun olduğu. Oyuncuların işe odaklanmasını engelleyen bir faktör. Lig başlarken, kampa giderken bitmeli transfer. Süre ne kadar uzun olursa biz bekleriz... Bazıları odunu yazın hazırlardı, kışın pahalı olur diye. Bazıları da bekler, sonra alsak da olur der. Bizim transfer ayı da öyle. Bazıları acele eder bazıları bekler. Biz bir aydır yönetim transfer yapmıyor diyorduk, şimdi niye fazla yapıyor biz de şaşırıyoruz. Gelenleri nereye koyacağız, nasıl yerleştireceğiz.

İlgini Çekebilir
Ghezzal'ın oğlu ile kayınvalidesi trafik kazası geçirdi
Habere Git

"Ramos gündemde değil"

Ramos'u gazeteciler yazıyor. Bildiğim kadarıyla Amerika'ya gidecekti, sonra Arap ülkeleri dendi. Şimdi Türkiye deniyor. Şu anda son durumu bilmiyorum. Kendini ispatlamış çok değerli bir oyuncu. Daha önce bize Pepe de geldi. Uzun yıllar futbol oynamış, markalaşmış oyuncular bunlar. Ama ekonomiye bakmak lazım. Onu bilemiyorum şu anda gündemde olmadığı için.

"En iyisi kimse o oynayacak"

Yabancı çakılara takılmayın, Sürmene çakısı da iyidir. Ofansif-defansif her türlü düşünceyi uygulayabilecek oyunculardan kurulu olmak önemli. Bu değişimlere hazır olmak lazım. Bunları iyi yapan oyuncuların oynama şansı fazla olur. Şu an oynayan oyunculardan memnunum. Oyun anlayışı ve fiziksel değerleri göstermek lazım. Amacımız takımın daha iyi olması için yeni oyuncuları katmak. Elimizdeki oyuncuları geçmeleri gerekiyor. En iyisi kimse o oynayacak.

"Salih ve Cenk'le de anlaşılacağını düşünüyorum"

Salih de bugün bizimle beraber. Mukavele devam ediyor. Gelecek sene ile ilgili şekillenmedi. Necip ve Mert ile sorun yok, anlaşıldı. Salih ve Cenk'le de anlaşılacağını düşünüyorum. İkisi de kalmak istiyor, ikisi de oynuyor. Onlar da yönetim de aynı düşünce içinde. Biraz uzamış olması eleştirilebilir. Bazen farklı düşünmek onu yıkmak değildir. İkisi de biz Beşiktaş'ta mutluyuz diyorlar. Maddi olarak da mutlu olmak istiyorlar. Yönetim de elinden geleni yapıyor.

İlgini Çekebilir
Kartal genç oyuncuya veda ediyor! İşte transferin detayları
Habere Git

"Olumlu izlenimi olmasaydı Semih Kılıçsoy idmana çıkmazdı"

Olumlu izlenimi olmasaydı Semih Kılıçsoy idmana çıkmazdı, maça çıkmazdı. Çıktığına göre orada yarışacak. Ama işi kolay değil. Muleka, Ghezzal, Aboubakar, Rebic var. Onların arasında o da yarışacak. Çok daha büyük oyuncu olacak diye bekliyoruz. Bazen iyi oynayıp bekleyecek, bazen iyi oynayıp devam edecek. Aboubakar, Cenk kolay olunmuyor. Onlar nerelerden geçti. O da geçecek."

Senin için hazırladığımız haberler