Pendikspor - Fenerbahçe Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda? (İlk 11'ler)

29.10.2023 - 08:27 | Son Güncellenme: 29.10.2023 - 18:03

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. haftasında Pendikspor'a konuk oluyor. İşte Pendikspor - Fenerbahçe maçı ilk 11'leri ve tüm detayları

Pendikspor - Fenerbahçe Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda? (İlk 11'ler)

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 10. haftasında İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Pendikspor deplasmanına konuk olacak. Yoluna 18'de 18'le devam eden Sarı-Lacivertliler seriyi 19'a çıkarmanın peşinde. Pendik ise yeni hocası Ivo Vieria'yla 2'de 2'yi hedefliyor.

Fenerbahçe, Galatasaray'dan liderlik koltuğunu devralmak istiyor

Sezona müthiş başlayan Sarı-Lacivertliler, Avrupa seansı sonrasında yeniden lige dönüyor. İsmail Kartal'ın öğrencileri 3'te 3 yaptıkları Konferans Ligi H Grubu'ndan çıkmayı matematiksel olarak garantilemese de büyük avantaj sağladı. Ezeli rakibi Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'u yendiği ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturduğu haftada Kanarya'da tek hedef Pendikspor karşısında kazanmak. 

Pendikspor'da hedef 2'de 2

Yeni hocası Ivo Vieira'yla çıktığı ilk maçı kazanarak Süper Lig tarihindeki ilk galibiyetini alan Pendik de Fenerbahçe karşısında serisini sürdürmenin peşinde olacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Cumhuriyet'in 100. yılına özel forma! Beğeni yağmuru
Habere Git

Fenerbahçe'de 5 eksik

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Djiku, Serdar Aziz, Emre Mor ve Joshua King forma giyemeyecek. Ev sahibi ekip Pendikspor'da ise eksik oyuncu bulunmuyor.

İşte Pendikspor-Fenerbahçe ilk 11'ler

  • Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Welinton, Berkay, Sequeira, Gökcan, Vukovic, İbrahim, Çekiçi, Erencan, Halil
  • Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Samet, Becao, Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Fenerbahçe 100. yıl formasıyla maça çıkacak

Fenerbahçe Kulübü, Süper Lig'in 10. haftasında Pendikspor ile yapacağı maça Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırlanan forma ile çıkacak. Çubuklu formanın ön yüzünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi yer alıyor.

Ligde ilk kez karşılaşacaklar

Süper Lig’e bu sezon dahil olan ve tarihinde ilk kez bu ligde mücadele eden Pendikspor, Fenerbahçe ile ligde ilk kez rakip olacak.

İki takım daha önce iki kez Türkiye Kupası’nda eşleşti. 14 Aralık 1999’da Pendik’te oynanan 3. tur mücadelesinde ev sahibi maçı 2-1 kazanarak tur atlayan taraf olurken, 2012-2013 sezonunda oynanan 4. tur maçında ise bu kez sarı-lacivertliler sahadan galip ayrıldı. Bu süreçte iki tarafın da toplamda ikişer golü bulunuyor.

Fenerbahçe kazanırsa, rekoru geliştirecek

Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı 9 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, Gaziantep FK’yı mağlup ederek başladığı sezonda sırasıyla Samsunspor ve MKE Ankaragücü’nü deplasmanda yendi.

İç sahada Antalyaspor’u, deplasmanda da Alanyaspor’u saf dışı bırakan Kanarya, sonrasında Başakşehir, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Hatayspor maçlarında sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

‘Lig tarihinde sezona en iyi başlayan takım’ rekorunun sahibi olan Fenerbahçe, Pendikspor’u yenmesi halinde rekoru 10 maça çıkaracak.

Dış sahada gol yemedi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 4 kez mücadele etti.

Kanarya, galibiyet serisinin yanı sıra savunmasında gösterdiği performansla da dikkat çekiyor. Samsunspor ve Kasımpaşa’yı 2-0, MKE Ankaragücü ve Alanyaspor’u da 1-0’lık skorlarla mağlup eden sarı-lacivertliler kalesini gole kapattı.

Fenerbahçe, ligde oynadığı 9 maçın 6’sında da rakiplerine gol izni vermedi.

Pendikspor - Fenerbahçe maçının hakemi kim?

Pendikspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Bitigen’in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ve Süleyman Özay yapacak.

Maçın dördüncü hakemi ise Murat Erdoğan olacak.

Pendikspor - Fenerbahçe'nin VAR hakemi ise Erkan Engin oldu.

Pendikspor-Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda?

Pendik Stadyumu'nda oynanacak mücadele 19.00'da başlayacak. Heyecan dolu geçmesi beklenen karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler