Ne Comolli ne alo Emre Abi! Transferin kralı Mario Branco...

05.10.2023 - 16:31 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 16:56

Ali Koç başkanlığında transfer dönemlerine damga vuran Fenerbahçe'de transfer sürecini yöneten Damien Comolli, Mario Branco gibi isimler de dikkat çekti.

Ne Comolli ne alo Emre Abi! Transferin kralı Mario Branco...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığı döneminde transferlerin yanısıra transfer sürecini yöneten isimler de dikkat çekti. Damien Comolli ile başlayan sürece bir ara "Alo Emre Abi" damga vurdu. Halkanın son temsilcisi Mario Branco oldu.

Büyük umut: Comolli

Fenerbahçe'de 4 Haziran 2018'de başkan seçilen Ali Koç'un ilk icraatlarından biri sportif direktörlüğe Damien Comolli'yi getirmesiydi. Comolli, Ali Koç'un ilk transferi olurken; Fransız spor adamının gelişiyle ilgili olarak Koç, kendisiyle uzun süredir iletişim halinde olduklarını söylemiş ve "Avrupa'nın çok önemli kulüplerinde görev almış, değerli bir futbol adamı. Uzun vadeli planlamalarımız çerçevesinde, hayal ettiğimiz Fenerbahçe futbol takımı için bir yola çıktık ve ilk adımlarımızı atmaya başladık" demişti.

Gelenlere 38.6 milyon Euro, gidenlerden 41.1 milyon Euro

CV'sinde Fransa'nın Monaco ve Saint-Etienne ile İngiltere Premier Ligi ekipleri Arsenal, Tottenham ve Liverpool gibi takımların da olduğu Comolli, Sarı-Lacivertliler'de 30 transfer yaptı. En dikkat çekici isimlerin başında Luiz Gustavo vardı. Brezilyalı oyuncunun bonservisine 6 milyon Euro ödenmiş; ancak daha sonra Gustavo bonservissiz Suudi Arabistan yolunu tutmuştu. Comolli ile başkan Ali Koç'un arası daha sonra açılmıştı. Özellikle futbolcu transferleriyle ilgili, ikilinin arasının açıldığı kamuoyuna yansımış, Comolli'nin Ragon menajerlik şirketine bağlı oyuncuları transfer ettirdiği öne sürülmüştü.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den Dursun Özbek'e gönderme: "Olay mahalline ilk suçlu geldi"
Habere Git

Eljif Elmas transferi bakiyeyi artıya geçirdi

Comolli döneminde transfere 38.6 milyon Euro ödenirken; onun döneminde satışlardan 41.1 milyon Euro bonservis bedeli kazanıldı. Bunun yarıya yakını Eljif Elmas'ın Napoli'ye transferindeki 16 milyon Euro'dan elde edilmişti. 

Comolli gitti, Emre Belözoğlu göreve

Damien Comolli döneminde takıma transfer edilen Emre Belözoğlu, Fransız spor adamının ayrılışının ardından sportif direktör olarak göreve getirildi. Emre Belözoğlu döneminde "Alo ben Emre Abin" sözü moda oldu. 

Emre Belözoğlu dönemi transferleri

Fenerbahçe'ye üçüncü kez oyuncu olarak dönen daha sonra sportif direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu döneminde şu transferler yapıldı: Mert Hakan Yandaş, Caner Erkin, Gökhan Gönül, İsmail Yüksek, Barış Sungur, Filip Novak, Mame Thiam, Jose Sosa, Sinan Gümüş, Mauricio Lemos, Enner Valencia, Marcel Tisserand, Nazım Sangare, Mbwana Samatta, Papiss Cisse, Kemal Ademi, Dimitrios Pelkas, Diego Perotti, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Osayi Samuel, Attila Szalai.

İlgini Çekebilir
Koç: Büyükekşi'ye dair endişelendiren konular var
Habere Git

Sportif direktörlük sonrası teknik direktör olarak görev yapan Emre Belözoğlu, Ali Koç'un büyük beklentilerini karşılayamadı ve daha sonra yollar ayrıldı. 

Mario Branco: Önce futbol operasyon sonra sportif direktör

Fenerbahçe, Temmuz ayında sportif direktörlüğe Mario Branco'nun getirildiğini duyurdu. Önceki sezon kulübün futbol operasyonu direktörü olarak göreve başlayan Mario Branco ile ilgili açıklamada, Portekizli spor insanının futbol dünyasında güçlü ilişkilere sahip olduğuna ve 6 dil bildiğine vurgu yapıldı. Branco'nun yardımcılığına da kulüpte futbol planlama yöneticisi olarak hizmet eden, daha önce de futbol akademisinde antrenör olarak görev alan Okan Özkan atandı. Futbol şube sorumluluğuna gelen Selahattin Baki ile Fenerbahçe'nin yeni futbol aklı, takımı üst seviyeye taşıyan transferler yaptı.

Fenerbahçe'den transfer şov

Edin Dzeko, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Fred, Becao, Livakovic vs... bunlardan öne çıkanları. İsmail Kartal'ın takımın başına yeniden gelmesiyle Sarı-Lacivertliler, sezona müthiş başladı. Trendyol Süper Lig ve Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı toplam 14 maçı da kazandı. Süper Lig'de 7 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, kulüp tarihinin en başarılı performanslarından birini sergiledi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de 15 milyonluk Burak Kapacak kayıplarda...
Habere Git

Branco'ya hakkını teslim etti

Bu başarıya katkı yapanların başında şüphesiz Mario Branco geliyor. Portekizlinin hakkını da başkan Ali Koç, Sözcü TV'deki programda verdi. Başarılı bir transfer sezonu geçirdiklerini söyleyen Ali Koç, "Sadece almakta değil, satmakta da. Transfer sezonunu başarılı geçirmemizin sebeplerinden bir tanesi, erken transfer yaptık, adaptasyon erken oldu ve takım olmayı erken sağladı" dedi. 

Transferi erken bitirmelerinde üç ismin katkısına vurgu yapan Koç, "Burada üç kişinin müthiş başarısı var. Birisi yönetim kurulu üyemiz Selahattin Baki. Çok özel network’leri var. Diğer özel parantezi Mario Branco ve Okan Özkan’a açmak istiyorum. Onlar da çok çok iyi iş çıkardılar. Onların iyi iş çıkarması yetmiyor. Teknik kadro ile uyumlu çalışmak gerekiyor. Hocamız da, onların ve bizim belirlediğimiz isimleri analiz etti. Alın, almayın dediler. Uyumlu çalışma ve hocamızın arzularının yerine gelmesi bize ivme kazandırdı” diye konuştu. 

"Tadic hiç hesapta yoktu"

“Bugün Tadic, Fred, Dzeko buradaysa Mario’nun büyük katkısı vardır" diyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Tadic hiç hesapta yoktu. Ben ve arkadaşlarım Rusya’ya maça gidiyorduk. Bir gün evvel Mario geldi, ‘Böyle bir imkan var’ dedi, Tadic. Mario’ya ‘Yaş konusundaki hassasiyetimi biliyorsun. Dzeko’yu aldık, 33-34 yaşında birini daha almayalım’ dedim. Dedi ‘Olmaz, bu fırsat bir daha gelmez. Sadece futbolcu almıyoruz, karakter alıyoruz’ dedi. Beni ikna etti. Ajax’ın sözleşmeli oyuncusuydu, kaptandı. Rusya’dan sabahın köründe Belgrad’a geçtik. Bir pazar günü jilet gibi bir adam çıktı karşımıza. Futbolcu değil, bankacı gibi. Çok etkilendik, kimsenin haberi yoktu. O arada Szymanski’yi bitirmeye çalışıyorduk” sözleriyle yaşanan süreci anlattı. 

İlgini Çekebilir
"Fenerbahçe için o sene bu sene"
Habere Git

"Sessiz sedasız İstanbul’a getirmişler"

En zor transferlerinin Szymanski olduğunu kaydeden Koç, "Moskova’nın oyuncusu. Hem Ukrayna’da hem de Rusya’da oynayan oyuncular savaştan dolayı 30 Haziran’a kadar başvurdukları takdirde 1 sene kiralık gidebiliyorlardı. Feyenoord’da kiralık oynamıştı, kiralık gitmek istemiyordu. Müzakereler yaptık, fiyat arttıkça arttı. Başka bir rakibimiz, onların lehine olması için topa sert girdi. Sonra öğrendik ki rakibimiz oyuncuyu Mykonos’ta tatildeyken sessiz sedasız İstanbul’a getirmiş, tesislere götürmüş sonra tatile gönderilmiş. Bunu yaparken haber verilmesi gereken yerlere haber verilmediği için gerginlik olmuş. Ama şunu söyleyeyim, hem süre uzun oldu, Ruslarla çetin pazarlık oldu, 1,5 2 milyon fazlaya geldi. Ama iyi ki geldi” diye konuştu. 

"İngiltere’den bir telefon geldi, Fred"

Fred’in transfer sürecini de anlatan Ali Koç, "Benim evimde toplantıdayız, Selahattin Bey başka bir konu için Londra’da. Ben, Mario ve Okan’la oturuyorum. İngiltere’den telefon geldi. 'Fred’i istiyorsanız acil gelin' diye. İki saat sonra uçak vardı, ne bavulları vardı ne bir şeyleri, atladılar uçağa gittiler. O gece Manchester’da işi bitirdiler. Ekip olarak çok iyi çalıştılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Gece yarılarına kadar süren pazarlıklar" sözleriyle Mario Branco ve ekibinin hakkını teslim etti. 

Senin için hazırladığımız haberler