Beşiktaş'ın Yeni Hocası Halim Okta Kimdir? Nöbetçi Golcüden Nöbetçi Hocaya

08.01.2022 - 12:26 | Son Güncellenme: 08.01.2022 - 14:15

Beşiktaş'ta Önder Karaveli ile Serdar Topraktepe'nin Kovid-19'a yakalanmasının ardından Rizespor maçında takımı Halim Okta yönetecek. Halim Okta kimdir?

Beşiktaş'ın Yeni Hocası Halim Okta Kimdir? Nöbetçi Golcüden Nöbetçi Hocaya

AJANSSPOR HABER

Tüm danyada tekrar etkili olmaya başlayan koronavirüs (Covid-19) dalgası Beşiktaş'ı vurdu. Futbolcuların yanı sıra teknik direktör Önder Karaveli ve antrenör Serdar Topraktepe hastalığa yakalanırken, tüm teknik heyet izolasyon altına alındı.    

Halim Okta görev yapacak

Beşiktaş, zor durumda futbolculuğu döneminde yedek kulübesinden gelerek takımına birçok puan kazandırmasıyla tanınan eski futbolcusu Halim Okta'yı göreve çağırdı. Kulüpten yapılan açıklamada futbol akademisi hocalarından Halim Okta, Rize’de takımın başında olacak.

Halim Okta kimdir?

28 Ocak 1966 doğumlu Halim Okta, kariyerine Yeni Salihlispor'da başladı. 1988-89 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Santrfor olarak görev yapan futbolcu, siyah beyazlılarda genelde yedeklerden gelerek 39 karşılaşmada oynadı. Bu maçlarda 9 gol attı ve 2 asist yaptı. Okta, Beşiktaş dışında Gaziantepspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Balıkesirspor, Salihli Belediyespor ve Kartalspor formalı giydi.

Halim Okta'nın teknik direktörlük kariyeri

Teknik direktörlüğe Kartalspor altyapısında başlayan Halim Okta, 2009 yılında Beşiktaş U17 takımında görev yapmaya başladı. Bir dönem Kasımpaşa'da çalıştıktan sonra Beşiktaş'a geri döndü. Uzun süre altyapıda çalışan Okta, 2017 yılında Karşıyaka'ya teknik direktör oldu. Bir süre Salihli Belediyesi'nde de çalışan Halim Okta, 2021 Aralık ayında Beşiktaş altyapısında çalışmaya başladı.

İlgini Çekebilir
Diego Costa, Beşiktaş'ın yerine gittiği takımdan ayrıldı!
Habere Git

Beşiktaş'ta eksik çok

Beşiktaş'ın sadece teknik heyetinde değil kadrosunda da koronavirüs nedeniyle birçok eksik bulunuyor. Katar'a götürülen Rachid Ghezzal ve semptom gösteren Mehmet Topal İstanbul'a getirilmişti. 

Kesin olarak olmayacak futbolcular

Koronavirüs ve üst solunum enfeksiyonu nedeniyle Beşiktaş'ın Rize kadrosunda kesin olarak almayacak futbolcular şöyle: Cyle Larin, Miralem Pjanic, Kenan karaman, Mehmet Topal, Atiba Hutchinson, Alex Teixeira, Oğuzhan Özyakup, Rachid Ghezzal, Can Bozdoğan, N'Koudou (sakat) ve Mert Günok (sakat).

İlgini Çekebilir
Son dakika | Beşiktaş'ta 1 koronavirüs vakası daha! Maça çıkacak antrenör kalmadı...
Habere Git

İşte Çaykur Rizespor maçı kamp kadrosunda yer alan oyuncular:

"Ersin, Emre, Göktuğ, Vida, Montero, Welinton, Serdar, Rosier, Rıdvan, Umut, Josef, Gökhan, Salih, Batshuayi, Güven, Necip, E.İlkhan, E.Delibaş, Demir Ege"

İlgini Çekebilir
Beşiktaş açıkladı! 2 futbolcu daha koronavirüs...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler