Dursun Özbek, Ali Koç'a cevap vererek, ithamlarını ispatlamaya çağırdı

05.10.2023 - 10:49 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 14:49

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sürekli sisteme ve TFF'ye baskı yaptığını belirterek, "Gerekçelerini de sunmalı" dedi.

Dursun Özbek, Ali Koç'a cevap vererek, ithamlarını ispatlamaya çağırdı

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sözcü TV'de Uğur Dündar'a dün akşam konuk olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap verdi. Özbek, Koç'un Kulüpler Birliği Vakfı'nda ayrı, basına ayrı konuştuğunu savunarak, sistemi ve TFF'yi sürekli baskı altına aldığını söyledi.  

Sponsorluk töreninde Ali Koç'a cevap

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yer alan Galatasaray Basketbol ile EKMAS GROUP arasında isim sponsorluğu anlaşması imzalandı. Rams Park'taki imza törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ve EKMAS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu katıldı. Özbek ve Timur törende açıklamalar yaparken gündem Koç'a cevap oldu. 

Erden Timur'dan sponsora övgüler

İlk olarak sözü alan Erden Timur, "EKMAS GROUP bizi basketbol alanında destek konusu gündeme gelince gerçekten bu konuyu gündemlerine almaları ve destekte bulunmaları çok değerli. Yurt içi ve yurt dışında önemli faaliyetleri olan büyük bir group. Hakikaten Türk sporuna katkı veren bir grup" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç: Hakemlerde İzmir Grubu ve Oğuz Sarvan Grubu var
Habere Git

"Basketbolda da iyi bir takım kuruldu"

Basketbolda da iyi bir kadro kurulduğunu kaydeden Timur, "Hocamızla ve kadromuzla daha geçtiğimiz senelerde başarılı bir sezon geçireceğiz. Bu ivmeyi de devam ettirmek istiyoruz. Desteğini esirgemeyen EKMAS GROUP'a çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Özbek: "Bunu büyük bir adım olarak görüyoruz"

Başkan Özbek de konuşmasına sponsorluğa değinerek başladı: "EKMAS GROUP ile erkek basketbıol takımımız forma ve isim sponsorluk anlaşması için bir aradayız. Bu gelirleri sadece futbol için değil amatör şubelerde de büyütmemiz gerekiyor. Bunu büyük bir adım olarak görüyoruz" dedi. 

"Ligde ve Avrupa'da başarılı olacağına inanıyoruz"

Galatasaray Basketbol son iki sezonda Nef ile anlaşması olduğunu hatırlatan Özbek, "Buradan onlara da teşekkür ediyoruz. EKMAS GROUP'un Türk sporuna ne kadar yardımcı olduğunu ifade ettik. Bu sene imkanları zorlayarak iyi bir kadro kurduk. Bu kadronun ligde ve Avrupa'da başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç, dört hakemi isim isim verdi
Habere Git

"Divan başkanı moderatör başkan da cevapladı"

Beklendiği üzere Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un dünkü açıklamalarını da cevaplayan Özbek, "Sözcü televizyonunda Ali Koç'un açıklamaları enteresan bir TV programıydı. Divan başkanı moderatör, sayın başkan da onu cevaplayan kişi. İthamların içeriğinden çok bu kompozisyonuna dikkat etmek lazım. Yani neresinden başlayacağım konusunu hâlâ kafamda çeviriyorum" dedi.

"Program Hacivat-Karagöz oyununu hatırlattı"

Koç'un bugüne kadar TV'lere tek başına çıkıp görüşlerini açıkladığını kaydeden Özbek, "Dün akşamki program bana şeyi hatırlattı, bizim geleneksel oyunumuz vardır, Hacivat-Karagöz oyunu vardır. Burada her şey önceden konuşulmuştur, tasarlanmıştır. Biz çocukluğumuzda özellikle bu Hacivat-Karagöz çok popülerdi, giderek de kayboluyor. Kaybolmamasını da düşünüyorum" dedi.

"Bitmek tükenmeyen ithamlar, iftiralar"

Her şeyin program öncesi tasarlandığını söyleyen Özbek, "Hacıvat-Karagöz'de 'Sen ne diyeceksin', 'Ben ne diyeceğim' replikleri vardır. Bu oyunu izleyenler Hacıvat ve Karagöz'ün ne cevap vereceğini bilirler. Dün akşamki televizyon programı da benzer bir şekilde oldu. Çünkü bitmek tükenmeyen ithamlar, bitmek tükenmek bilmeyen yakıştırmalar, iftiralar peşi sıra geldi. Buna alışmıştık. Başkan geçmişte de bu ifadeleri kullanıyordu" dedi.

İlgini Çekebilir
"Yayın ihalesine giderken beIN Sports'tan TFF'ye transfer yanlış"
Habere Git

"Herkesi terör örgütüyle lişkilendirmeye çalışan bir başkan"

Koç'un devamlı baskı yaptığını anlatan Özbek, "Artık ben bunun bir Hacıvat-Karagöz oyunu seviyesine indiğini düşünüyorum ve buna da söyleyecek fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü devamlı baskı altına almaya çalışan bir başkan. Hem federasyonu hem sistemi ve herkesi itham eden; herkesi eli kanlı terör örgütü ile ilişkilendirmeye çalışan bir başkan var" dedi.

"Çok tehlikeli bir boyuta getirilmeye çalışılıyor iş"

Ali Koz'un Kulüpler Birliği Başkanı olduğunu da hatırlatan Dursun Özbek, "İthamların doğruysa sayın başkan, gerekçelerini de ortaya koyman lazım. Bu ifadelerle insanları itham ederek, bir yere varmak mümkün değil. Onun için laflarımı seçerek kullanıyorum. Çok tehlikeli bir boyuta getirilmeye çalışılıyor iş. Böyle olmamasını temenni ediyorum. Bizim işimiz yeşil sahada çarpışmak, mücadele etmek ve orada birbirimizi yenmeye çalışmak. Yoksa farklı işi, farklı boyutlara çekerek, bu ithamları sürdürerek bir yere varmamız mümkün değil."

"Ali Koç'un asıl muhatabı Türkiye Futbol Federasyonu"

Ali Koç'un dünkü TV programındaki asıl muhatabanını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu kaydeden Özbek şöyle devam etti: "Yaptığı ithamların büyük bir kısmı, TFF ile ilgili. Benzer soruları sayın federasyon başkanına ve yetkililerine de sormanız gerektiğini düşüyorum. Ve bir şeyi daha anlamakta güçlük çekiyorum: Sayın başkanla muhtelif toplantılarda bir arada oluyoruz. Orada kullandığı ifadelerle; özellikle federasyonla ilgili kullandığı ifadelerle, dün kullandığı ifadelerde büyük bir çelişki var." 

İlgini Çekebilir
Koç: Büyükekşi'ye dair endişelendiren konular var
Habere Git

"Hangi söyledikleriniz doğru başkan"

Koç'a hangi tutumunun doğru olup olmadığını soran Özbek, "Kulüpler Birliği Vakfı'nda federasyon başkanı ve yetkilileri hakkında söylediklerin mi doğru, yoksa dünkü söylediklerin mi? Kulüpler Birliği Başkanı olarak kucaklayıcı olmanız lazım. Kulüpler Birliği Başkanı olarak, amacımızın farklı olduğunu; Türk futboluna barışı ve sevgiyi getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. En önemkli göreviniz bence bu."

"Galatasaray' her zaman barıştan yana olmuştur"

Terör örgütüne dair sözlerinden dolayı Koç'a "Bazı kulüplerin FETÖ ile ilişkili olduğunu söylemekle neyi anlatmaya çalışıyorsunuz" diye soran Özbek, şöyle devam etti: "Topyekûn Türkiye bir mücadeleye girmişken hâlâ bunun ilişkili kulüplerin mevcut olduğunu söylemeniz yaptığınız görevle bağdaşmıyor. Bundan sonraki toplantılarınızda bu konuya dikkat edersiniz, bu konunun Türkiye'deki barışa ve Türk futboluna hiçbir fayda getirmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Galatasaray'ın görüşü her zaman barıştan ve sevgiden yana olmuştur." 

"Koç, devamlı bir baskı uygulama aşamasında"

Ali Koç'un daha ligler başlamadan hakemleri ve sistemi etki altına almak için konuştuğunu söyleyen Özbek, "Daha başlamamıştık. Birinci maç mı ikinci maç mı bu ifadeleri kullandı? Evet, Trabzonspor maçından sonra ben de benzer ifadeleri kullandım ama o günkü şartlarda buna gereksinim vardı. Şimdi sayın başkan haklı-haksız olduğu yerde hep hakemleri ön plana alıp, VAR sistemini öne alıp, bazı yorumcuların getirdiği konuları öne alıp, devamlı bir baskı uygulama aşamasında. Artık bunun terk edilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından Cumhuriyetimiz'in 100. yılını bu idrak ettiğimiz futbol sezonunun bütün kulüplere barış ve sevgi getirmesini diliyorum" dedi. 

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den Dursun Özbek'e gönderme: "Olay mahalline ilk suçlu geldi"
Habere Git

"Dört başkan bakan Şimşek'i ziyaret ettik"

Bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşmasına değinen Dursun Özbek, "Galatasaray'ı diğer kulüplerden ayıran bir konu var: Sayın Ali Koç, sayın Ahmet Nur Çebi ve sayın Ertuğrul Doğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i geçen hafta ziyarete gittik. Bu ziyarette de konu kulüplerin mali yapısı ve itibarıydı. Konu buydu. Bu mali yapının nasıl düzeleceği, kulüplerin nasıl rahat bir mali yapıya kavuşması konusu vardı. Etraflıca tartışıldı" dedi. 

"İyi transfer iyi bonservis ve maaşla oluyor"

Kulüplerin gerekli gereksiz harcama yaptıklarına dair bir algı olduğunu ve bunu düzeltmek istediğini söyleyen Dursun Özbek, "Biz, Galatasaray Kulübü olarak buna cevap vermek zorundayız. Galatasaray olarak ben diyorum ki, biz evet iyi transferler yapıyoruz. İyi transferler yapmak iyi bonservis ve maaşla mümkün oluyor. Kulüplerin istenilen başarıları yakalaması ve Avrupa'daki rakiplerle mücadele etmesi için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bakanla konuştuklarımızın bir tanesi buydu" dedi. 

"Banka anlaşmasında çıkmak isteyen tek kulüp Galatasaray"

Bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşmasının da gündeme geldiğini belirten Özbek, şunları söyledi: "Anlaşmanın esnetilmesi için sayın bakanla da müzakere ettik ama Galatasaray'ın iddiası şu: Galatasaray, bu yapılandırma anlaşmasından çıkmak istiyor. Bakana projelerimizi anlattım. Şu anda bu iddiada olan; bu maksatla elimizi kolumuzu bağlayan yapılandırma anlaşmasından çıkma arzusunda olan tek kulüp Galatasaray. Geçmişte bu yapılandırma anlaşmasının faydalı olduğu, faizinin çok düşük olduğu konusu gündemdeydi. Bugün geldiğimiz noktada bu da kalmamıştır. Galatasaray olarak yapılandırma anlaşmasından çıkmayı hedefe koymuştuk. Bu hedefe de emin adımlarla gidiyoruz. Çok kısa sürede bu anlaşmadan çıkacağız." 

"Tete transferi legal olmasa TFF izin vermezdi"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, toplantıda Ukrayna ekibi Shaktar Donetsk'in Tete için istediği 150 Milyon Euro'luk tazmınata dair soruya da yanıt verdi. Özbek, "Biz Tete transferinde hukuksal olarak önemli kurumlardan görüş aldık. Oyuncusunu kaybeden her takımın bir tavrı olur. Tete transferi legal! Zaten öyle olmasa, TFF oynamasına izin vermez."

Timur: "Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz"

Erden Timur da UEFA Şampiyonlar Ligi'deki Manchester United zaferine dair soruyu yanıtladı. Timur, "İngiltere'de ilk kez kazandık. sonuçta 3 puan, bundan sonra çok maç var. Kazalar yaşamadan yolumuza inşallah devam edeceğiz. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda Avrupa'da şampiyonluk istiyoruz. Sürdürülebilir bir yapı oluşturacağız" dedi. Timur, İngiltere'ye vize işlemlerinden kapılardan geçinceye kadar sistematik bir durum yaşandığını da belirterek, "Futbol sadece futbol değildir. Ülkenize gösterilen tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan önemli" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler