Bakasetas ırkçılığa mı maruz kaldı? Trabzonspor'dan açıklama...

12.02.2021 - 10:37 | Son Güncellenme: 12.02.2021 - 11:19

Trabzonspor haberleri... Süper Lig'de şampiyonluk potasına giren Trabzonspor, yeni transferi Anastasios Bakasetas ile ilgili bir açıklama yaptı. Anastasios Bakasetas ırkçılığa mı maruz kaldı? İşte detaylar...

Bakasetas ırkçılığa mı maruz kaldı? Trabzonspor'dan açıklama...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de Abdullah Avcı'nın göreve gelmesiyle birlikte şampiyonluk potasına giren Trabzonspor'dan Anastasios Bakasetas ile ilgili bir açıklama geldi. Anastasios Bakasetas'a ırkçılık mı yapıldı? Detaylar haberde...

Trabzonspor'dan resmi Bakasetas açıklaması

Trabzonspor bugün resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak Anastasios Bakasetas'a ırkçı bir yaklaşım olduğunu duyurdu. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Tesislerimizde dün gerçekleştirilen basın toplantısında futbolcumuz Anastasios Bakasetas’a yerel bir gazete muhabirinin ‘ırkçı’ yaklaşımla yönelttiği soru, gazeteciliğin ahlaki ve etik değerleriyle asla bağdaşmamaktadır. Kulübümüz, bu tür ırkçı ve nefreti körükleyecek hareketlere her zaman karşı durmuş, futbolun evrensel anlamdaki birleştirici gücünü her zaman savunmuş, gerek UEFA gerekse FIFA’nın ırkçılığa yönelik ‘saygı’ duruşunu vazgeçilmez bir ilke haline getirmiştir.

Öncelikle futbolcumuza yönelik ‘ırkçı’ bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınadığımızı belirtirken, söz konusu gazetenin kulübümüzün akreditasyon alanlarına girişinin iptal edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla..."

Ne olmuştu?

 Yunan oyuncu Bakasetas, Gaziantep FK maçı öncesinde basının karşısındaydı. Deneyimli oyuncu kendisi ve takım hakkındaki sorulara yanıt verdi. Yunan futbolcuya sorulan Türk bayrağına dönülerek İstiklal Marşı'nın okunması hakkındaki soru ise basın açıklamasına damga vurdu. Bakasetas bu soruya; 'Ben bir futbolcuyum. Sadece sahada kalarak futbol hakkında konuşmak istiyorum' dedi.

Taraftarlar da tepki gösterdi

Trabzonspor'un resmi hesaplarından canlı yayınlanan basın toplantısında soruyu duyan taraftarlar büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, Yunan bir futbolcunun Türkiye'de rahatça forma giymesi gerektiğini ve oyuncularına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. 

Bakasetas'ın bu sezonki performansı

Bu sezonun ilk devresinde Alanyaspor'da 22 maçta 7 gol 2 asistlik performans sergileyen futbolcu, Trabzonspor'da ise 3 maçta 197 dakika süre aldı ve 2 gol attı. 

Bakasetas'ın Trabzonspor'a maliyeti

Trabzonspor, yeni transferi Bakasetas'ı 3.5 yıllığına kadrosuna kattığını açıklamıştı. Bordo mavillerin KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Anastasios Bakasetas'ın kulübümüze transferi konusunda, Alanyaspor Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Alanyaspor Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak, 2(İki) taksit halinde toplam 3.000.000.-EUR ödenecektir.

Alanyaspor Kulübüne ayrıca; Futbolcunun bir başka kulübe transfer olması veya kiraya verilmesi durumunda elde edilen transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının %20'si, ödenecektir."

Bakasetas Trabzonspor'da kaç para kazanıyor?

Bakasetas, Trabzonspor'da bu sezon yarım dönem için 600 bin Euro garanti ücret alacak. Sonraki 3 sezon için ise 1 milyon 250 bin Euro kazanacak. Öte yandan Trabzonspor, futbolcunun bonservisini 12 milyon Euro olarak belirlemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler