Trabzonspor için esen fırtına: Anastasios Bakasetas!

08.02.2021 - 20:17 | Son Güncellenme: 09.02.2021 - 11:11

Trabzonspor haberleri... Trabzonspor'un yeni transferlerinden Anastasios Bakasetas, Yeni Malatyaspor deplasmanında da takımı adına golünü atmayı başardı. Bakasetas, Trabzonspor'da kaç gol attı, maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Trabzonspor için esen fırtına: Anastasios Bakasetas!

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor'un, ara transfer döneminde Aytemiz Alanyaspor'dan renklerine bağladığı Anastasios Bakasetas, bordo-mavili takımda forma giydiği son 3 maçta önemli katkı sağladı. Trabzonspor taraftarları, Bakasetas için 'Adeta 40 yıllık Trabzonsporlu gibi' yorumları yaptı. Detaylar haberde...

9 günde 3 maç ve 2 gol

Trabzonspor'un ara transfer döneminin bitmesine iki gün kala 30 Ocak Cumartesi sabahı Trabzon'a getirdiği Anastasios Bakasetas, ilk maçına 31 Ocak Pazar günü İstanbul'da Beşiktaş karşısında çıktı. Oyuna maçın ikinci yarısında giren Yunan oyuncu 29 dakika sahada kaldı. 4 Şubat Perşembe günü ise Trabzonspor'un sahasında konuk ettiği Denizlispor maçında ilk 11'de sahaya çıkan oyuncu takımının tek golünü atarak galibiyeti getiren isim oldu. 8 Şubat Pazartesi günü oynanan Yeni Malatyaspor maçında da sahneye çıkan Bakasetas, 50. dakikada takımını öne geçiren golü atan oyuncu forma giydiği 3 maçta 198 dakikaya 2 gol sığdırdı. 9 günde 3 maça çıkıp 2 gol atan Bakasetas son iki haftada elde edilen 6 puana direkt katkıda bulunarak zirve yarışında Trabzonspor'a önemli bir güç sağladı.

Adaptasyon sorunu yaşamadı

Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Bakasetas'ın, bordo-mavili takımda uyum sorunu yaşamadığı gözlendi. Teknik Direktör Abdullah Avcı başta olmak üzere takım arkadaşlarıyla da önemli bir diyalog sağlayan Bakasetas, kısa zamanda ortaya koyduğu performansla Trabzonspor'un hücum hattına güç getirdi.

En iyi başlangıç

Yeni Malatyaspor maçında attığı golle son iki haftayı boş geçmeyen Bakasetas, kulüp düzeyinde ise en iyi çıkışını yaptı. Forma giydiği takımlarda ilk haftaları boş geçen 27 yaşındaki oyuncu yeni takımı Trabzonspor'da ise ilk 3 haftada 2 gol bularak kariyerinin en iyi başlangıcına imza attı.

Erol Bulut çok istemişti

Şu sıralarda Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak görev yapan Erol Bulut, Alanyaspor'dan eski öğrencisi Bakasetas'ı transfer etmek istediklerini söylemişti. Yunan futboluyla ilgili önemli özel veritabınına sahip olan Erol Bulut, oyuncunun Fenerbahçe'ye gelmesi halinde başarılı olacağını düşünüyordu. Ancak; transfer gerçekleşmemişti.

Trabzonspor'a maliyeti ne kadar?

Trabzonspor, yeni transferi Bakasetas'ı 3.5 yıllığına kadrosuna kattığını açıklamıştı. Bordo mavillerin KAP'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Anastasios Bakasetas'ın kulübümüze transferi konusunda, Alanyaspor Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Alanyaspor Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak, 2(İki) taksit halinde toplam 3.000.000.-EUR ödenecektir.

Alanyaspor Kulübüne ayrıca; Futbolcunun bir başka kulübe transfer olması veya kiraya verilmesi durumunda elde edilen transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının %20'si, ödenecektir."

Peki futbolcu ne kadar kazanacak?

Bakasetas, Trabzonspor'da bu sezon yarım dönem için 600 bin Euro garanti ücret alacak. Sonraki 3 sezon için ise 1 milyon 250 bin Euro kazanacak. Öte yandan Trabzonspor, futbolcunun bonservisini 12 milyon Euro olarak belirlemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler