Galatasaray'ın yeni transferi Olimpiu Morutan İstanbul'da!

24.08.2021 - 23:23 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 11:44

Galatasaray’ın gün içerisinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdiği Olimpiu Morutan, İstanbul Havalimanı’na indi. İşte detaylar…

Galatasaray'ın yeni transferi Olimpiu Morutan İstanbul'da!

AJANSSPOR - HABER

 

Galatasaray Kulübü, uzun süredir takımla anılan FCSB’nin (Steaua Bükreş) genç yıldızı Olimpiu Morutan’ı İstanbul’a getirdi. 21.50’de Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Henri Coanda Uluslararası Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’na ait uçağa binen Morutan, 23.00 sularında İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Genç futbolcu daha sonra, Galatasaray'ın gönderdiği özel araçla Florya'ya hareketlendi. 

Onlarca kişi karşıladı

Galatasaray'ın KAP'a bildirdiği Morutan'ı, İstanbul Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nde taraftar ve basın mensuplarından oluşan bir grup insan karşıladı. Havalimanı terminalinden çıkar çıkmaz kameraların ve taraftarın odağı haline gelen oyuncu, Galatasaray'ın özel aracına bindirildi. Daha sonra, araçla yeni yuvasına doğru yol aldı. İşte o anlar...

 

KAP’a bildirildi

Galatasaray Kulübü’nden KAP’a yapılan bildirimde, Olimpiu Morutan için: "Romanya takımı FCSB'nin profesyonel futbolcusu 25.04.1999 doğumlu Olimpiu Vasile Morutan'ın kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Olimpiu Morutan'ı KAP'tı!
Habere Git

Morutan’ın maliyeti

Ajansspor Galatasaray muhabiri Burhan Can Terzi’nin, “Galatasaray, Olimpiu Morutan’ı kaptı” başlıklı haberinde oyuncunun takımdan 600 bin Euro yıllık ücret alacağını; Galatasaray’ın bu transfer için Rumen ekibine 4.2 milyon Euro ödeme yapacağını aktardı.

Başkan Becali, transferin perde arkasını anlattı

Rumen gazeteci Emanuel Roşu, FCSB Başkanı Gigi Becali’yle yaptığı görüşmede, Becali’nin şu şekilde konuştuğunu yazmıştı:

 

“Galatasaray 2 hafta önce bana 7 milyon Euro teklif etti ama reddettim. Şimdi 5.7 milyon Euro’ya satıyorum. Yine de anlaşmadan tatmin oldum. Futbolcunun da isteği Galatasaray’da oynamaktı. Galatasaray’ın Avrupa Ligi’nde gruplara kalacağından ve 1.5 milyon Euro bonusu ödeyeceğinden hiç şüphem yok.”

Burak Elmas tok satıcıyı oynadı

Gigi Becali daha önce de Morutan’ı Galatasaray’a transfer olacağını duyurmuş ancak Burak Elmas’tan yalanlama gelmişti. Galatasaray Başkanı, “Morutan ve Morutan’ın dışındaki bazı oyuncularla da menajer bazlı pazarlama stratejileri yapılıyor. Morutan’a resmi teklif yapmadık. Böyle bir görüşme olmadı. Morutan transferi olmayacak! Resmi teklif yapmayacağız” diye konuşmuştu.

“Artık bizim futbolcumuz değil…”

Morutan ile ilgili son açıklama FCSB Teknik Direktörü Edward Iordanescu’dan geldi. 43 yaşındaki teknik direktör, Sepsi maçının ardından Digisport’a yaptığı açıklamada “Morutan’ı, önemli bir oyuncumuzu kaybettik. Artık bizim futbolcumuz değil, gidiyor” dedi.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim, Hatayspor maçı sonrası transferi açıkladı: Beğendiğimi söylemiştim
Habere Git

Terim: "Morutan'ı beğendiğimi ifade etmiştim..."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bir gün önceki Hatayspor maçının akabinde Olimpiu Morutan transferi için: "Galatasaray’ın ileriye dönük yapılanmasında genç ve yetenekli oyuncular var. Bu devam edecek. Bazı oyuncular gidecek yenileri gelecek. Morutan’ı beğendiğimi ifade etmiştim. Sağ olsun Steaua Bükreş başkanı da gerekli açıklamaları yapıyor. Biz taraftarımızı mutlu etmeye çalışacağız inşallah" yorumunda bulundu.

Oyuncunun performansı

Bir önceki sezon, 36 maçta forma şansı bulan Olimpiu Morutan, 8 gol atıp 15 asist yapmıştı. Bu yıl, 7 maçta sahaya çıkan genç Rumen, sadece 1 kez fileleri havalandırdı. 

Senin için hazırladığımız haberler